Sosúa

Sosúa heeft een prachtig strand, maar een slechte reputatie in verband met prostitutie en drugshandel.

Aan de ene kant van het prachtige strand ligt de wijk El Batey, waar u als toerist de meeste tijd zult doorbrengen. Hier bevinden zich de meeste hotels, restaurants, winkels, maar ook diverse woonhuizen. Aan de andere kant van het strand ligt Los Charamicos, de wijk waar de plaatselijke bevolking woont en waar u meteen de armoede op zal vallen. Verblijft u in Sosúa en wilt u wel eens ervaren hoe het dagelijks leven van de lokale bevolking eruit ziet, loop dan eens naar deze wijk.

In El Batey bevinden zich enkele uitgaansgelegenheden, maar niet iedereen gaat hier graag heen. U zult namelijk direct geconfronteerd worden met prostitutie. Reist u als man alleen, dan zult u constant lastig gevallen worden. Als vrouw alleen op stap is evengoed niet aan te raden. Vindt u dit alles geen probleem, dan biedt El Batey wel enkele prima accommodaties tegen over het algemeen vrij gunstige prijzen.

Sosúa kent overigens een interessante geschiedenis. De plaats is pas in de jaren ’40 van de 20ste eeuw gesticht toen Trujillo, de dictator van het land, de door nazi’s vervolgde Duitse en Oostenrijkse Joden uitnodigde hierheen te komen. Trujillo deed dit deels om zijn reputatie te herstellen, nadat 20.000 Haitianen in zijn opdracht waren vermoord en deels in een poging om de Dominicaanse bevolking blanker te maken. Meer informatie over deze geschiedenis krijgt u in het Museo de la Comunidad Judía de Sosúa.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in de Dominicaanse Republiek:

Foto’s van Sosúa

Populaire accommodaties in Sosúa

Casa Marina Reef 7.2
4 aanbieders
vanaf €1098
Sosua by the Sea Boutique Beach Resort 7.6
2 aanbieders
vanaf €949
Casa Marina Beach 7.3
4 aanbieders
vanaf €1284

Bekijk alle accommodaties in Sosúa

Ligging