Excursies in de Dominicaanse Republiek

Het grootste gedeelte van de excursies speelt zich op of in het water af, maar u kunt ook kiezen voor een eilandtour.

Saona

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie vaart u naar het prachtige eiland Saona, waar zich schitterende stranden bevinden. U maakt kennis met het authentieke leven in een klein vissersdorp en krijgt bovendien prachtige natuur te zien. Deze excursie biedt een combinatie van mooie stranden, dito natuur en interessante cultuur.

Samaná

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Volgens velen is het schiereiland Samaná het mooiste stuk van de Dominicaanse Republiek. Het is een prachtig groene streek met plantages en mooie natuurparken. Tijdens de excursie krijgt u de verschillende kanten van het schiereiland te zien. Bovendien maken sommige excursieaanbieders ook een uitstapje naar (een eiland voor) de kust, waar u kunt genieten van de zon op één van de prachtige stranden.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het aanbod aan bootexcursies is zeer groot en divers. U kunt bijvoorbeeld een catamarantocht naar Saona maken, een trip boeken met een glasbodemboot of een boottocht maken, waarbij u walvissen gaat spotten. Behalve naar het eiland Saona gaan ook excursies richting het eiland Catalina, waar u vrije tijd krijgt om te zonnen of te snorkelen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Snorkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u wel eens wilt zien wat zich allemaal onder het water afspeelt rondom de Dominicaanse Republiek, dan kunt u diverse snorkelexcursies boeken. Soms gaat u met speedbootjes op pad en neemt de gids u mee naar de beste plekken. Andere excursies nemen de reef, een platform in de oceaan, als uitgangspunt vanwaaruit u de oceaan kunt verkennen. Deze laatste optie is vooral voor degenen die wel eens een keertje willen proberen te snorkelen, maar ook gewoon willen genieten van de zon of tussendoor willen kunnen genieten van een vers geperst sapje.

Binnenland

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ook het aanbod aan binnenlandexcursies verschilt. Populair is de excursie per 8x8 monstertruck. U komt met dit voertuig op de mooiste plekken en verkent de ongerepte natuur van het land. Daarnaast krijgt u tijdens deze dagen in het binnenland van de Dominicaanse Republiek ook het authentieke leven van de lokale bewoners te zien. Excursies naar het binnenland geven u over het algemeen een goede mogelijkheid om het land, haar mensen, de natuur en de cultuur beter te leren kennen.