Entertainment op Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek kent enkele leuke parken, waarin allerlei vormen van vermaak centraal staan.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vlakbij Sosúa bevindt zich het Columbus Aquaparque. Het is een groot waterpark met zo’n 25 attracties, waaronder bekende glijbanen als de kamikaze, de blackhole en wanneer u het wat rustiger aan wilt doen kunt u lekker kabbelen op de lazy river. In verschillende bars en restaurants kunt u wat te eten of drinken halen.

Dierenparken

Een bijzonder park in de Dominicaanse Republiek is het Ocean World Adventure Park. In dit park kunt u, als u een goed gevulde portemonnee heeft, zwemmen met dolfijnen en zelfs met haaien of tijgers (bij deze laatste zit tussen u en de tijger wel een glazen wand). Verder kunt u in het park allerlei shows bijwonen met onder meer zeeleeuwen, dolfijnen en vogels. U kunt tussen allerlei tropische vissen snorkelen en ’s avonds staat een spectaculaire, exotische dansshow op het programma. Tot het park behoren ook een casino en een discotheek. Is dit alles een beetje te veel van het goede, dan kunt u ook een bezoek brengen aan het National Aquarium, waar u de meest prachtige vissen kunt aanschouwen. Tijdens een bezoek aan Manati park krijgt u de pracht en praal van de Dominicaanse flora en fauna te zien. Ook hier heeft u de mogelijkheid met dolfijnen te zwemmen, maar u kunt ook rustig achterover leunen tijdens een dolfijnen-, paarden- of papegaaienshow. Verder heeft het park vele reptielen en in de Taíno Village, een reconstructie van een Taíno dorp, kunt u een traditionele dansshow bijwonen. In Santo Domingo bevindt zich tot slot de National Zoo van de Dominicaanse Republiek.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Overig

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fun City Action Park beschikt over drie verschillende kartcircuits en daarnaast heeft het een botsautobaan en een kleine kinderspeelplaats. U kunt hier dus een prima dagje uit beleven. Bij Yasika Adventures kunt u zich op een hele andere manier vermaken. Hier draait alles om de kabelbaan. Bent u niet bang voor hoogte en snelheid, dan is een bezoekje aan Yasika Adventures wat voor u. Met (kleine) kinderen is een bezoek aan Parques Infantiles Las Canquiñas in Santo Domingo nog een leuke optie. Het park heeft schommels, touwbruggen, glijbanen en nog meer speeltoestellen.

Dans

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens uw vakantie in de Dominicaanse Republiek krijgt u de uitgelezen mogelijkheid om goed te leren dansen. Merengue en Bachate, zijn de nationale dansen van de Dominicaanse Republiek en wanneer u ze goed onder de knie wilt krijgen, kunt u overal lessen volgen. Het credo hierbij is ‘gewoon proberen’, want niemand zal u uitlachen.