Stranden in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is gezegend met prachtige stranden, die tot de mooiste van het Caribische gebied en misschien wel de hele wereld behoren.

Playa Rincón

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa Rincón is één van de vele schitterende zandstranden die zich op het Samaná schiereiland bevinden. Het is ongeveer 3 km lang, heeft prachtig wit zand en wordt omgeven door palmbomen. Omdat het strand wat moeilijk te bereiken is blijft het hier rustig en wordt het niet overspoeld door toeristen. Andere zeer mooie stranden op het Samaná schiereiland zijn Playa Bonita, Playita, Playa Madame en Playa Frontón.

Punta Cana-Bávaro

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

30 km lange prachtige goudkleurige zandstranden, die vindt u tussen Punta Cana en Bávaro. In dit gebied hebben zich tientallen all-inclusive hotels gevestigd en op de stranden zijn dan ook de nodige faciliteiten aanwezig. Vanwege het grote aantal accommodaties zult u nooit alleen zijn op deze stranden, maar overvol raakt het over het algemeen ook niet, simpelweg omdat er genoeg ruimte is.

Playa Sosúa

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Sosúa is een strand dat u kent van de ansichtkaarten. Parelwit zand, turquoise water en palmbomen op de achtergrond. Op het strand zijn watersportfaciliteiten aanwezig en u kunt vanuit hier ook duik- en snorkeltripjes maken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa de las Aguilas

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit strand bevindt zich in het Parque Nacional Jaragua en omdat het wat moeilijk te bereiken is, is het een rustig en idyllisch strand zonder faciliteiten en zonder bebouwing. Hoe lang dat nog zo blijft, is echter de vraag, omdat het toerisme langzaamaan ook deze streek bereikt. De omliggende natuur is prachtig, de zee neemt de mooiste kleuren aan en het strand zelf steekt daar mooi wit tegen af. Heeft u de mogelijkheid, dan moet u hier zeker eens een dagje gaan genieten en u moet niet raar opkijken als u het strand voor u alleen heeft.

Playa Grande

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa Grande is een mooi strand in een zeer groene omgeving met indrukwekkende kliffen. U vindt het aan de noordoostkust van de Dominicaanse Republiek tussen San Juan en Cabrera. Op het strand vindt u geen faciliteiten. Genieten doet u hier vooral van de natuur, het prachtige strand en het verkoelende water van de oceaan. Enige voorzichtigheid is wel geboden, want soms is sprake van sterke onderstromingen.