Ontspanning in de Dominicaanse Republiek

Met de prachtige parelwitte stranden van de Dominicaanse Republiek is ontspanning nooit ver weg. Tel daar prachtige natuur en goede wellnessvoorzieningen bij op en het kan niet meer mis.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Dominicaanse Republiek heeft een groot aantal natuurparken en natuurreservaten en in deze gebieden vindt u prachtige wandelmogelijkheden. Wandelen kunt u ook in de bergen van het eiland. Diverse organisaties bieden begeleide bergtochten aan. Uiteraard kunt u ook prima wandelen langs de schitterende stranden. Houdt u wel altijd rekening met de hitte. Zorg dat u genoeg water bij u heeft en wandel met een pet of ander hoofddeksel.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietsen op het eiland kan ontspannend zijn, maar ook inspannend en vaak is het een combinatie van de twee. Bovenal is fietsen ook genieten van de cultuur, de natuur en de vriendelijke bevolking van de Dominicaanse Republiek. U komt op plaatsen waar u met de auto niet zo snel zou komen en legt makkelijk contact met de mensen, want fietsers zien ze niet vaak. Wanneer u liever met een gids fietst, kunt u onder andere terecht bij Iguana Mama.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, is een moderne wereldstad met goede winkelmogelijkheden. Het aanbod varieert van moderne winkelcentra tot galeries met plaatselijke kunst en kleine boetiekjes waar u iets unieks op de kop kunt tikken. Uiteraard vindt u in de toeristische plaatsen de nodige souvenirswinkels, waar u iets leuks voor het thuisfront kunt kopen. Ook Puerta Plata heeft een aardig winkelaanbod met name rond het Plaza Dorada.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste accommodaties in de Dominicaanse Republiek zijn all-clusivehotels en vele hiervan beschikken over spa- & wellnessfaciliteiten. Wilt u zich een keer lekker laten verwennen, dan hoeft u meestal niet ver te zoeken. Enkele populaire opties zijn Jasmine Spa & Wellness, Six Senses en de Casa de Campo Spa.