Sport in de Dominicaanse Republiek

Watersporten, golfen en veel avontuurlijke sporten zoals canyoning, mountainbiken en raften worden veelvuldig beoefend in de Dominicaanse Republiek.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Windsurfen en kitesurfen zijn enorm populair in de Dominicaanse Republiek en dat kan ook haast niet anders met de prachtige stranden en de gunstige wind die op sommige plekken voor ideale omstandigheden zorgen. Cabarete is hét surfers paradijs van het land, waar surfers van over de hele wereld naartoe trekken. Het eiland heeft echter meer goede surfplekken. Websites als Wanna Surf en Global Surfers geven u informatie over wat de beste plekken zijn.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Dominicaanse Republiek telt maar liefst 28 golfbanen, waarvan sommige ontworpen zijn door beroemde golfers zoals Greg Norman, Nick Faldo en Jack Nicklaus. Het Dominicaanse toeristenbureau heeft een brochure uitgegeven met meer informatie over de diverse golfbanen in het land. Bent u golfer dan zult u zonder twijfel uren op de greens van deze prachtige golfclubs doorbrengen.

Avontuurlijke sporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De prachtige natuur van de Dominicaanse Republiek creëert perfecte omstandigheden voor allerlei avontuurlijke sporten. U kunt klimmen in de bergen, raften op de rivieren en abseilen langs prachtige watervallen. Organisaties waarbij u voor deze avonturen terecht kunt zijn onder andere Iguana Mama en Rancho Baiguate. Beide organisaties bieden ook paardrijtochten aan.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hanengevechten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel dit natuurlijk niet echt een sport genoemd kan worden, mag dit typische Dominicaanse volksvermaak niet onvermeld blijven. Bijna elk dorp in het land heeft een gallera, een vechtring waarin twee hanen het tegen elkaar opnemen. Het is een zeer bloederig tafereel, dat lang niet iedereen aan zal kunnen zien. Bent u nieuwsgierig of wilt u de gekte van de haneneigenaars en zij, die hun dagloon op een haan hebben gezet, wel eens zien, probeer dan de Coliseo Gallistico in Santo Domingo. Dit is de grootste arena van het land.

Honkbal

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Niet voetbal, maar honkbal is de populairste sport in de Dominicaanse Republiek. Als u de mogelijkheid heeft, ga dan eens een wedstrijd kijken in het stadion van San Pedro de Macorís of het Estadio Quisqueya in Santo Domingo. Ook al heeft u helemaal niets met honkbal, de sfeer rond een wedstrijd maakt een bezoek voor de meesten absoluut de moeite waard.