Evenementen in de Dominicaanse Republiek

Het merendeel van de eilandbewoners is katholiek en zij vieren het paas- en kerstfeest uitbundig. Daarnaast worden in diverse plaatsen enkele leuke festivals georganiseerd.

Religieuze feestdagen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Dominicaanse Republiek is een katholiek land en het belangrijkste religieuze feest is net als in vele andere landen de week van Pasen. In de nacht van Witte Donderdag of Goede Vrijdag worden uitbundige processies gehouden. Vele Dominicanen trekken het weekend richting het strand om daar met muziek, eten en drinken goed feest te vieren. Bijzonder zijn de Gagáfeesten. Gagá is een soort voodoo en tijdens de Semana Santa vinden diverse rituelen plaats, vaak in de vorm van dans. Gedurende het jaar vindt in elk dorp wel een keer een feest plaats ter ere van de patroonheilige. Dit zijn leuke volksfeesten en wanneer u een echt plaatselijk feest wilt bijwonen, zijn dit de perfecte vieringen. Vraag in uw accommodatie naar data en tijden van dit soort dorpsfeesten.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: LombinodrAlfonso Lomba, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Weet u niet zo goed wanneer u naar de Dominicaanse Republiek af wilt reizen, overweeg dan om tijdens de carnavalsperiode te gaan. Carnaval wordt in het land uitbundig gevierd en als de Dominicanen feest vieren, dan pakken ze dat goed aan. In optochten nemen angstaanjagende duivels het op tegen stieren en in sommige gevallen worden schijngevechten tussen duivels onderling gehouden. In de optochten lopen meestal ook geesten mee, waarbij u duidelijk onderscheid kunt maken tussen kwade en goede geesten. Uiteraard wordt alles begeleid door opzwepende muziek met vrolijke ritmes. Meer muziek krijgt u tijdens het Merengue festival van Santo Domingo en Puerto Plata te horen. Dat van Santo Domingo vindt eind juli/begin augustus plaats en in Puerto Plata kunt u in oktober/november genieten van fantastische merengue muziek en dans. Begin november kunt u langs de noordkust in Sosúa en Cabarete het jazzfestival bijwonen.